Jiří Burian

vysílání: pondělí 15:00 – 19:00, čtvrtek 06:00 – 09:00

Bio

Jiří Burian   nar. 11.3.1907

hudebník, producent, dj, moderátor

kromě Rádia 1 od roku 1996 hrál, zpíval a skládal songy pro kapelu Southpaw, která vydala 5 alb.
spolu s Klárou Nemravovou založili multimediální uměleckou skupinu Ghostmother a spolupracuje se svým otcem Janem Burianem – alba Dívčí válka a Muži jsou křehcí.
Spolu s Tvyksem remixoval  Cassius, Love Motel, Dead Kids nebo Midi lidi, sám potom Peto Tázok, Modré hory, Turbo, Simian mobile disco nebo Sunflower Caravan.
V roce 2009 vydal první sólové downtempo album Burian – So low. 
V roce 2010 produkoval spolu s Mikolášem Růžičkou otcovu desku Jan Burian –  12 druhů samoty a také se producentsky podílel na desce skupiny Eggnoise – Yolk.
Mikolášem Růžičkou dále rozjel indie folkovou kapelu Republic of two, které vyšel v říjnu debut Raising the flag
1. prosince 2010 vyšlo album Natalie Kocáb – Walking on the a-bomb, které složil a produkoval. 
2011 – Republic of Two – cena Anděl za Objev roku, další album The end of War a Remixová deska United flags
2012 -V březnu vychází album Jana Buriana – Jak zestárnout, které Jiří produkoval a skládal.
1. září vychází album Kapitán Demo – Demolice, které pro Kapitána napsal.
V současnosti koncertuje a připravuje alba na příští rok.

Diskografie:

Southpaw – Pop Secret /2001/
Southpaw – Pleasure you can measure/2003/
Southpaw –  Boys make noise /2004/
Southpaw – Heartdisk 2CD /2006/
Jan Burian – Muži jsou křehcí /2008/
Southpaw – Addiction / 2008/
Burian – So low /2009/
Jan Burian – 12 druhů samoty /2010/
Republic of two – Raising the flag /2010/
Natálie Kocáb – Walking on the a-bomb /2010/|
Republic of two – United flags /2011/
Republic of two – The End of War /2011/
Jan Burian – Jak zestárnout/ 2012/
Kapitán Demo – Demolice /2012/

Vysílání

reklama