Článek

FESTIVAL LOUTKOVÉHO DIVADLA AMPLION V KLADNĚ

Divadlo Lampion připravuje 2. ročník Mezinárodního festivalu loutkového divadla AMPLION, nově v termínu 27. – 29. 8 2021. Těšit se můžete na představení z Česka či Slovenska a stejně jako loni nebude chybět bohatý doprovodný program pro malé i velké.

V Lampionu se tentokrát představí Divadlo rozmanitostí Most, brněnské Divadlo Polárka, Divadlo loutek Ostrava, plzeňské Divadlo ALFA, Bábkové divadlo Žilina a hradecké Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla. Soutěže se zúčastní i domácí Divadlo Lampion, a to s inscenací 20 000 mil pod mořem. Festival probíhá jako soutěžní, přičemž o vítězi rozhodnou sami diváci pomocí hlasování.

Kromě samotných inscenací nabízí festival divákům bohatý kulturně-vzdělávací program ve formě workshopů, tvůrčích dílen, autorských čtení či koncertů. Letošní ročník je navíc příležitostí k oslavám 70. výročí existence Divadla Lampion. To se projeví především na slavnostním zahájení festivalu v ulicích Kladna, jehož přípravy se ujali někteří renomovaní umělci (např. Matěj Forman nebo Frances Sander). Program je uveřejněn na stránkách Divadla Lampion, kde je od 1. června také možné koupit vstupenky.

Patronkou druhého ročníku Amplionu se stala Jana Bernášková.

Mezinárodní festival loutkového divadla Amplion

27. – 29. 8. 2021 v Divadle Lampion

https://www.divadlolampion.cz/cz/divadlo/inscenace-festival-amplion-132

https://www.facebook.com/events/180150616415750/

reklama
reklama
reklama