JIŘÍ BURIAN
JIŘÍ BURIAN

vysílání: pondělí 15:00 - 19:00, čtvrtek 06:00 - 09:00

Vysílání
Včera
12:00
JIŘÍ BURIAN
Včera
13:05
JIŘÍ BURIAN
Pondělí
12:00
JIŘÍ BURIAN
Pondělí
13:05
JIŘÍ BURIAN
Tracklist moderátora
22.05. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
15.05. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
01.05. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
24.04. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
10.04. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
27.03. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
20.03. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
13.03. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
06.03. 12:00 - 15:00 JIŘÍ BURIAN
Zobrazit starší
BIO

Jiří Burian   nar. 11.3.1907

hudebník, producent, dj, moderátor

kromě Rádia 1 od roku 1996 hrál, zpíval a skládal songy pro kapelu Southpaw, která vydala 5 alb.
spolu s Klárou Nemravovou založili multimediální uměleckou skupinu Ghostmother a spolupracuje se svým otcem Janem
Burianem - alba Dívčí válka a Muži jsou křehcí.
Spolu s Tvyksem remixoval  Cassius, Love Motel, Dead Kids nebo Midi lidi, sám potom
Peto Tázok, Modré hory, Turbo, Simian mobile disco nebo Sunflower Caravan.
V roce 2009 vydal první sólové downtempo album Burian - So low. 
V roce 2010 produkoval spolu s Mikolášem Růžičkou otcovu desku Jan Burian -  12 druhů samoty a také se producentsky podílel na desce skupiny Eggnoise - Yolk.
Mikolášem Růžičkou dále rozjel indie folkovou kapelu Republic of two, které vyšel v říjnu debut Raising the flag
1. prosince 2010 vyšlo album Natalie Kocáb - Walking on the a-bomb, které složil a produkoval. 
2011 - Republic of Two - cena Anděl za Objev roku, další album The end of War a Remixová deska United flags
2012 -V březnu vychází album Jana Buriana - Jak zestárnout, které Jiří produkoval a skládal.
1. září vychází album Kapitán Demo - Demolice, které pro Kapitána napsal.
V současnosti koncertuje a připravuje alba na příští rok.
          

Diskografie:

Southpaw - Pop Secret /2001/
Southpaw - Pleasure you can measure/2003/
Southpaw -  Boys make noise /2004/
Southpaw - Heartdisk 2CD /2006/
Jan Burian - Muži jsou křehcí /2008/
Southpaw - Addiction / 2008/
Burian - So low /2009/
Jan Burian - 12 druhů samoty /2010/
Republic of two - Raising the flag /2010/
Natálie Kocáb - Walking on the a-bomb /2010/|
Republic of two - United flags /2011/
Republic of two - The End of War /2011/
Jan Burian - Jak zestárnout/ 2012/
Kapitán Demo - Demolice /2012/